Risotto cu sparanghel - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Home / Copil / Risotto cu sparanghel

Risotto cu sparanghel

Rețetă de Alexandra Băltățeanu

Ingrediente

6-7 tije de sparanghel

150 g orez risotto

1 ceapă mică

2 căței usturoi

4 linguri ulei de măsline

30 g unt

sare

piper

2-3 crenguțe de cimbru proaspăt sau 1 linguriță cimbru uscat

450 ml apă

50 g parmezan ras

Mod de preparare

Într-un wok sau o tigaie mai adâncă, sotezi în ulei și unt ceapa, usturoiul tocate mărunt și sparanghelul tăiat rondele (mai puțin vârfurile) împreună cu cimbrul. Apoi pui orezul și mai lași un minut până când orezul absoabe tot lichidul. Torni apa și lași să fiarbă, la foc mic.

După 10 minute de fiert adaugi și vârfurile de sparanghel. Lași să fiarbă până când orezul este bine fiert (trebuie să fie ușor zemos, cremos, altfel se va usca după ce se răcește). Dacă mai e nevoie mai adaugi puțină apă. Potrivești gustul de sare și piper și la final adaugi parmezanul ras și puțin cimbru proaspăt. Îl servești cât este cald.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.