Ingrediente
1 vânătă; 1 ardei gras galben; 1 ardei gras roşu; 1 ardei gras verde; 1 ceapă roşie; 4 căţei usturoi; 2 linguri ulei de măsline; 2 crenguţe de cimbru proaspăt; sare; piper măcinat; 200 g aluat de tartă; 100 g brânză Feta; 30 g măsline negre
Mod de preparare
Cureţi ardeii de cotoare, îi speli şi îi tai fâşii subţiri. Cureţi ceapa, o tai julien, iar vânăta o tai mai întâi pe jumătate şi apoi felii subţiri.
Încălzeşti uleiul într-o tigaie mai mare, pui feliile de vinete și le prăjești ușor. Adaugi usturoiul pisat, feliile de ardei gras, ceapa, frunzele de cimbru, puțină sare și piper și amesteci. Lași un minut, oprești focul și dai să se răcească.
Întinzi aluatul de tartă în formă rotundă și îmbraci cu el o formă de tartă. Apeși bine pe margini și îl înțepi din loc în loc cu furculița. Pui compoziția de legume, presari deasupra brânza feta sfărâmată și măslinele. Introduci tarta în cuptorul încălzit la 200°C timp de 30 de minute. O servești caldă, dar este le fel de bună și rece.