Pulpă de porc aromată

Ingrediente

1 bucată pulpă de porc (circa 2 kg);

4 căței usturoi;

sare;

4 crenguțe cimbru proaspăt;

2 linguri pastă de tomate;

100 g iaurt;

100 ml vin roșu;

50 ml ulei de măsline
Mod de preparare
Cureți bucata de pulpă de grăsimea în exces, o speli și o usuci cu prosoape absorbante. Toci cimbrul și rozmariunul mărunt, le amesteci cu usturoiul pisat, pasta de tomate, uleiul de măsline și iaurtul.

Masezi bucata de carne cu sosul obținut, o acoperi cu folie alimentară și o lași la frigider pentru câteva ore.

Legi bucata de pulpă cu sfoară alimentară, o așezi într-un vas termorezistent, torni sosul rămas peste ea și adaugi 150 ml de apă și vinul roșu. Îl acoperi cu folie de aluminiu sau cu capac, dacă are, și îl introduci în cuptorul încins la 180°C pentru două ore și jumătate. După o oră, iei folia și din când în când ungi friptura cu sosul din vas.

Servești friptura tăiată felii, alături de ce garnitură îți place.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.