Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Prăjitură cu brânză și cireșe

Prăjitură cu brânză și cireșe

 

Ingrediente

PENTRU BLAT

260 g biscuiți de cacao

100 g unt

PENTRU CREMĂ

250 ml smântână pentru frișcă

500 g brânză de vaci

150 g zahăr pudră

1 plic zahăr vanilat

100 g ciocolată albă

15 g gelatină

200 g cireșe fără sâmburi + mai multe cireșe pentru decor

PENTRU CREMA DE CACAO

100 g ciocolată simplă

100 g unt 82% grăsime

2 linguri cacao

Mod de preparare

Macini biscuiții în robot, îi pui într-un bol, torni untul topit și amesteci bine. Pui amestecul într-o formă de cozonac îmbrăcată cu hârtie de copt și apeși până se formează un blat.

Amesteci brânza de vaci cu ambele tipuri de zahăr, adaugi smântâna, ciocolata topită și omogenizezi. Pui gelatina la înmuiat în 80 ml de apă rece, după care o topești pe foc, dar fără să o dai în clocot. O adaugi peste brânză și amesteci.

Torni 1/3 din cremă peste blat, adaugi jumătate din cireșele fără sâmburi, întinzi altă 1/3 din cremă, cireșele rămase și la final restul de cremă. Introduci tava în frigider pentru 2 ore.

Topești ciocolata pe baie de aburi și o dai deoparte. Mixezi untul moale până devine spumă, după care adaugi ciocolata topită treptat, mixând energic. Pui crema într-un poș și decorezi prăjitura. Presari deasupra cacao și dai la rece să se întărească. Decorezi cu cireșe.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.