Home / Copil / Plăcintă cu dovlecei şi mărar 

Plăcintă cu dovlecei şi mărar 

de la 2 ani

Ingrediente

Pentru aluat

100 g unt

1 gălbenuş

250 g făină de quinoa

1 praf de sare

2-3 linguri apă rece

Pentru umplutură
200 g dovlecel
300 g file de somon
300 ml smântână
3 ouă
80 g caşcaval ras

1 legătură mică de marar
sare
Mod de preparare

Frămânţi o cocă din ingredientele de la aluat, o pui în folie alimentară şi o dai la frigider pentru 30 de minute.

Speli dovlecelul, îl tai felii potrivite şi le fierbi la aburi 10 minute. Somonul îl speli şi îl tai fâşii. Pui hârtie de copt într-o formă de tartă, întinzi o foaie din aluat, o aşezi în formă şi înţepi aluatul cu furculiţa. Pui peste aluat, alternând, feliile de dovlecel şi fâşiile de somon.

Amesteci smântâna cu ouăle şi un praf de sare şi torni totul peste dovlecel şi somon. Presari deasupra caşcavalul ras şi mărarul tocat mărunt şi introduci forma în cuptorul preîncălzit la 180º C pentru 45 de minute. Serveşti tarta caldă sau rece.
Foto: Photoland/Photocuisine

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.