Plăcintă cu dovleac

Ingrediente

PENTRU ALUAT:

14 linguri lapte;

6 linguri ulei;

1 ou;

8 linguri zahăr;

1 fiolă esență de vanilie;

1 pliculeț praf de copt;

făină cât cuprinde (circa 400 g).

PENTRU UMPLUTURĂ:

1 kg dovleac curățat;

100 g zahăr;

1 linguriță scorțișoară măcinată;

2 linguri pesmet;

zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Amesteci într-un lighenaș laptele cu uleiul, oul, zahărul, esența și praful de copt. Adaugi făina treptat și frămânți un aluat potrivit de tare, pe care îl împarți în două.
Dai dovleacul curățat pe răzătoarea mare și îl amesteci cu zahărul și scorțișoara.

Întinzi o foaie și o așezi într-o tavă de 30×35 cm unsă și tapetată și presari deasupra pesmetul. Pui dovleacul, acoperi cu a doua foaie, pe care o înțepi cu furculița din loc în loc.

O introduci în cuptorul încins până se rumenește frumos deasupra. Scoți tava din cuptor, presari plăcinta cu zahăr pudră, o lași să se răcească foarte bine, după care o tai bucăți și o servești.

 

 

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.