Ingrediente
PENTRU ALUAT:
14 linguri lapte;
6 linguri ulei;
1 ou;
8 linguri zahăr;
1 fiolă esență de vanilie;
1 pliculeț praf de copt;
făină cât cuprinde (circa 400 g).
PENTRU UMPLUTURĂ:
1 kg dovleac curățat;
100 g zahăr;
1 linguriță scorțișoară măcinată;
2 linguri pesmet;
zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare
Amesteci într-un lighenaș laptele cu uleiul, oul, zahărul, esența și praful de copt. Adaugi făina treptat și frămânți un aluat potrivit de tare, pe care îl împarți în două.
Dai dovleacul curățat pe răzătoarea mare și îl amesteci cu zahărul și scorțișoara.
Întinzi o foaie și o așezi într-o tavă de 30×35 cm unsă și tapetată și presari deasupra pesmetul. Pui dovleacul, acoperi cu a doua foaie, pe care o înțepi cu furculița din loc în loc.
O introduci în cuptorul încins până se rumenește frumos deasupra. Scoți tava din cuptor, presari plăcinta cu zahăr pudră, o lași să se răcească foarte bine, după care o tai bucăți și o servești.