Ingrediente
300 g cartofi noi
50 ml smântână pentru gătit
sare
2 căței usturoi
100 g spanac proaspăt
50 g roșii uscate în ulei
300 g foietaj
1 ou
piper
1 linguriță cimbru uscat
80 g cașcaval
Mod de preparare
Speli cartofii foarte bine și îi fierbi în coajă până se înmoaie. Îi scurgi și îi lași să se răcorească, după care îi tai felii nu foarte subțiri.
Pui smântâna într-un bol, adaugi un praf de sare, usturoiul pisat, feliile de cartofi și amesteci ușor. Opărești spanacul curățat și spălat bine în apă clocotită și îl scurgi.
Tai 1/3 din aluatul foietaj și îl întinzi într-un dreptunghi subțire. Restul de aluat îl întinzi și îl tai în benzi de 1 cm lățime. Așezi dreptunghiul pe fundul unui vas termorezistent, ungi marginile cu ou bătut și așezi pe margini fâșiile, lipindu-le bine la colțuri.
Așezi deasupra feliile de cartofi, spanacul, roșiile uscate și condimentezi totul cu puțină sare, piper și cimbru. Presari cașcavalul ras, acoperi vasul cu staniol și îl introduci în cuptorul încins la 210°C timp de 10 minute. Scoți folia și mai lași 20 de minute, până aluatul devine auriu.