Pizza “Pap tot!”

Ingrediente

Pentru aluat
300 g făină
3/4 pacheţel drojdie uscată
1/2 linguriță zahăr
5 linguri ulei

130 ml apă
1 praf de sare

Pentru topping
3 linguri sos de pizza
100 g felii şuncă
100 g brânză Cheddar rasă
8 roşii cherry
1 dovlecel mic
50 g boabe de porumb

Mod de preparare

Cerni făina într-un castron mai mare, adaugi drojdia uscată, zahărul, un vârf de cuțit cu sare, apa călduță amestecată cu 3 linguri de ulei şi frămânţi un aluat, pe care-l laşi să crească 30 de minute într-un loc cald.

Întinzi din aluat o foaie de 1 cm grosime şi tai cercuri de 8 cm în diametru. Aşezi cercurile pe o tavă cu hârtie de copt, le ungi cu ulei de măsline şi cu sos de pizza, le acoperi cu felii de şuncă, pe unele pui felii de dovlecel, pe altele roşii cherry, boabe de porumb şi le presari pe toate cu brânză rasă. Combinaţiile le alegi tu sau le pregăteşti ca în imagine.

Introduci tava cu pizza în cuptorul preîncălzit la 190º C timp de 20 minute, până când brânza se topește și pizza se rumeneşte.

Sfaturi pentru mami

Sosul de pizza ar fi bine să-l pregăteşti în casă. Pui la fiert 100 ml suc de roşii pregătit în casă cu un praf de sare, unul de zahăr şi puţin oregano. Îl laşi să fiarbă, la foc mic, cica 10 minute. Făina albă o poţi înlocui cu făină de secară sau de quinoa.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.