Home / Copil / Paste umplute cu brânză și spanac

Paste umplute cu brânză și spanac

Ingrediente

24 de paste scoici mari

1 ceapă

2 linguri ulei

300 g baby spanac

450 g brânză de vaci

80 g parmezan ras

1 vârf de cuțit nucșoară rasă

Pentru sos

2 cutii roșii cuburi în bulion

3 căței usturoi

2 linguri ulei de măsline

1 cană apă

1 frunză de dafin

1 linguriță busuioc uscat

Mod de preparare

Pentru sos, pui uleiul într-o cratiță, adaugi usturoiul zdrobit și îl lași un minut. Adaugi roșiile în bulion, apa, frunza de dafin, busuiocul și fierbi sosul 15 minute, amestecând frecvent. Condimentezi cu sare și piper, scoți frunza de dafin și torni sosul într-un vas termorezistent de 33×23 cm. Dacă nu ai un vas așa de mare, poți folosi două mai mici. Preîncălzești cuptorul la 180°C.

Fierbi pastele al dente în apă clocotită cu sare, după care le scurgi și le așezi pe un prosop curat pentru a se usca.

Într-o tigaie mai mare, pui ceapa tocată mărunt în uleiul încins și lași până devine translucidă, dar fără să se ardă. Adaugi spanacul și gătești până se înmoaie, după care îl lași să se răcească și îl toci.

Adaugi peste spanac brânza de vaci, parmezanul, nucșoara, sare, piper și amesteci.

Umpli pastele cu crema de brânză și le așezi în vas, peste sosul de roșii. Acoperi vasul cu folie de aluminiu și îl introduci în cuptor pentru 30 de minute.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.