Home / Copil / Colțunași cu cartof dulce

Colțunași cu cartof dulce

Ingrediente

1 kg cartofi dulci
500 g aluat fraged de patiserie
100 g unt
2 cepe
1 gălbenuș
sare

parmezan pentru servit
Mod de preparare
Cureți cartofii dulci, îi speli, îi tai bucăți și îi pui la fiert în apă cu sare până se înmoaie bine. Îi scurgi de apă și îi zdrobești foarte bine cu furculița. Adaugi peste ei untul moale și ceapa dată pe răzătoare și stoarsă. Condimentezi cu puțină sare și omogenizezi compoziția.

Pe masa presărată cu făină întinzi aluatul de patiserie într-o foaie subțire și tai cu un pahar sau dispozitiv special discuri de 10 cm în diametru. Așezi pe fiecare disc câte o lingură plină cu piure de cartofi. Aduci o margine peste cealaltă și lipești bine aluatul pe margini. Așezi papuceii pe o tavă cu hârtie de copt, îi ungi cu gălbenuș bătut cu puțină apă și îi introduci în cuptorul încins la 210ºC pentru 25-30 de minute.

Îi servești calzi, alături de o salată și presărați cu parmezan ras

Foto: Photoland/Photocuisine

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.