
Ingrediente
450 g iaurt mai gras
2 ouă
3 linguri sirop de arțar sau zahăr brun
1 linguriță bicarbonat de sodiu
300 g făină
esență de vanilie
1 praf de sare
250 g afine
miere
unt
Mod de preparare
Într-un bol mai mare mixezi iaurtul cu ouăle și siropul de arțar sau zahărul brun. Adaugi bicarbonatul, esența de vanilie, praful de sare, făina cernută și mixezi până obții un aluat omogen. Lași aluatul să se odihnească la frigider 30 de minute.
Încingi o tigaie antiaderentă, dai focul mic, o ungi cu foarte puțin unt și cu un polonic mai micuț pui compoziție în tigaie. Dacă este mult unt o ștergi cu un prosop de hârtie. În momentul în care se formează bule la suprafața clătitei, o întorci cu ajutorul unei spatule. O mai lași până se rumenește ușor.
Așezi clătitele una peste alta și le servești cu miere și afine.