Home / Viata de familie / Activitati / Ouă vopsite în coji de ceapă

Ouă vopsite în coji de ceapă

Ingrediente

15 ouă

cojile de la 5 cepe albe

cojile de la 7 cepe roșii

2 linguri oțet

½  linguriță cu sare

frunze de pătrunjel, mărar, leuștean etc.

tifon

Mod de preparare

Pui într-o oală 1,5 l de apă și când dă în clocot adaugi foile de ceapă, le apeși cu o lingură, acoperi cu capac și fierbi circa 45 de minute, după care strecori lichidul rămas.

Cât timp fierbi cojile de ceapă, speli ouăle, așezi pe fiecare câte o frunză, le introduci în bucăți de tifon și le legi cu ață strâns la capete.

Așezi ouăle într-o cratiță încăpătoare, le acoperi cu apă, torni lichidul colorat și fierbi ouăle 8 minute din momentul în care apa începe să fiarbă. La final pui oțetul, mai dai în câteva clocote și oprești focul. Le lași să se răcească puțin în oală, după care le scoți din oală și din ciorap, le așezi pe prosoape de bucătărie și le lași să se usuce.

Le poți unge cu un șervețel de hârtie stropit cu ulei.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.