Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Muhammara, pastă de ardei cu nucă

Muhammara, pastă de ardei cu nucă

Ingrediente

3 ardei grași roșii mai mari

100 ml ulei

100 g grisine simple

1 cană miez de nucă prăjită  (plus câteva bucăți pentru decor)

2 cepe medii albe

1 cățel usturoi

½ linguriță chimion

2 linguri pastă de ardei picantă

2 linguri pastă de roșii

1 lingură zeamă de lămâie

3 linguri tahini

½ linguriță sare

Mod de preparare

Coci ardeii și îi cureți de coajă și de semințe. Pui grisinele într-un robot, le mixezi până obții un pesmet foarte fin, după care îl cerni printr-o sită. Pesmetul mare de la cernut îl oprești pentru o altă utilizare. Miezul de nucă îl macini fin în robot.

Pui ceapa curățată într-un blender, adaugi ardeiul gras copt, cu tot cu zeamă, usturoiul și mixezi până obții o cremă fină.

Adaugi nuca măcinată, ½  cană cu pesmet, pasta de ardei picantă, pasta de roșii, zeama de lămâie, chimionul, sare și procesezi până la omogenizare, aproximativ un minut. Adaugi tahini, uleiul și mixezi până devine netedă și groasă. Cureți marginile și mai mixezi 30 de secunde. 

Răstorni muhammara pe o farfurie, netezești și cu spatele unei linguri formezi un șanț. Decorezi cu miez de nucă și stropești cu ulei. Poți păstra crema la frigider mai multe zile.

Atentie! Pentru cei mici, renunți la pasta de ardei picantă.

Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.