Ingrediente
250 g făină integrală
250 g făină albă
1 pliculeț praf de copt
½ linguriță bicarbonat de sodiu
150 g zahăr brun
250 ml lapte de cocos neîndulcit
100 ml ulei
125 g piure de mere
100 g miez de nucă
125 ml lapte de vacă
2 ouă
1 lingură esență de vanilie
2 linguri coajă de portocală rasă
Mod de preparare
Preîncălzești cuptorul la 180°C. Într-un bol mare combini ambele tipuri de făină, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, zahărul brun, nuca de cocos și coaja de portocală.
Într-un alt bol, amesteci laptele de vacă cu cel de cocos, cu uleiul, piureul de mere, ouăle și esența de vanilie.
Adaugi amestecul lichid peste cel de ingrediente uscate și mixezi foarte bine.
Pui compoziția în forme de brioșe unse și tapetate sau îmbrăcate cu hârtie de copt. Ai grijă să le umpli doar ¾ pentru că vor crește la copt. Presari deasupra miez de nucă zdrobit și le introduci în cuptorul încins pentru 25-30 de minute.