Home / Copil / Miniquiche cu pui și ardei

Miniquiche cu pui și ardei


Ingrediente
200 g aluat de foitaj facut in casa
50 ml ulei

1 piept de pui
1 ardei roșu
1 ardei galben
sare

piper
400 ml smântână
3 ouă
1 gălbenuș
50 g parmezan

Mod de preparare
Preîncălzești cuptorul la 200ºC și ungi cu ulei 12 miniforme de tartă. Întinzi aluatul într-o foaie de 1 cm grosime și tai 12 cercuri puțin mai mari decât formele. Îmbraci formele cu cerculețele de aluat, apeși bine pe margini și înțepi din loc în loc cu furculița. Introduci formele la frigider pentru 10 minute.
Încingi uleiul într-o tigaie și prăjești pieptul de pui tăiat cubulețe 5-6 minute, pe toate părțile. Adaugi ardeii tăiați fâșii și continui să prăjești alte 4-5 minute, după care dai deoparte.

Pui folie de aluminiu peste aluatul din miniforme, le umpli cu fasole uscată și le introduci în cuptor pentru 10 minute. Scoți formele din cuptor, ungi aluatul pe margini cu gălbenuș bătut și le introduci din nou la cuptor pentru 10 minute.

Amesteci smântâna cu ouăle, sare și piper. Împarți compoziția în forme, așezi deasupra cubulețele de pui și fâșiile de ardei, presari parmezan ras și le introduci din nou la cuptor pentru 20 de minute.

Foto: Photoland/Photocuisine

 

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.