Minichecuri cu iaurt

Ingrediente

3 ouă;

½ cană zahăr brun;

225 ml iaurt grecesc;

3 linguri ulei de cocos sau unt topit;

1 cană făină;

1 pliculeţ praf de copt;

1 linguriţă esenţă de vanilie;

1 praf de sare;

nucă de cocos și miere pentru decor

Mod de preparare

Mai întâi, baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare, adaugi zahărul şi baţi până obţii o bezea lucioasă. Mixezi gălbenuşurile cu uleiul  sau untul topit şi iaurtul şi le adaugi treptat peste albuşuri, omogenizând bine.

Adaugi peste compoziţia de ou făina cernută cu praful de copt, esenţa de vanilie şi amesteci uşor, cu o lingură de lemn, de jos în sus.

Ungi cu unt 4 miniforme mici termorezistente, împarţi aluatul egal în ele, le aşezi pe o tavă de aragaz şi le introduci în cuptorul încins , la foc mic, pentru circa 30 de minute. Trebuie să se rumenească frumos deasupra şi dacă introduci scobitoarea în ele, aceasta trebuie să iasă curată.

Le laşi să se răcească, le scoţi din forme, le ungi cu miere şi le presari cu nucă de cocos.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.