Chef Liviu Balint, ambasador Podravka România
Ingrediente
4 bucăți medalion de somon;
4 bucăți baby morcov;
4 bucăți baby porumb
8 bucăți sparanghel (2 bucăți pentru fiecare porție);
4 ridichi;
1/2 kg țelină;
2 lingurițe vegeta condimente pentru pește;
100 g unt;
4 linguri ulei de măsline;
zeama de la 1 lămâie;
mentă proaspătă;
germeni de grâu
Mod de preparare
Cureți medalioanele de somon de oase, le speli și le lași 30 de minute la marinat într-un amestec de zeamă de lămâie, ulei de măsline și vegeta condimente pentru pește, după care le așezi într-o tavă cu hârtie de copt și le introduci în cuptorul încins la 180̊C timp de 20 de minute.
Separat, speli sparanghelul, baby morcovul, baby porumbul și ridichile. Le introduci în apă cu gheață 1 minut, după care le blanșezi alte 4 minute. Le tragi la tigaie cu unt din belșug și le condimentezi cu sare, după gust.
Cureți țelina, o speli bine, o tai cuburi și o fierbi în apă cu vegeta până se înmoaie. O scurgi și o pasezi cu puțină mentă proaspătă.
Pentru aranjarea preparatului în farfurie poți să experimentezi cu germenii de grâu și să așezi medalionul de somon peste sparanghel, fără a-l acoperi, însă, în întregime.