“Insulă plutitoare”

de la 2 ani

Ingrediente
2 cutii de 425 g compot de mango;

200 ml lapte de cocos;

2 pliculețe zahăr vanilat;
3 albușuri;

50 g zahăr pudră
Mod de preparare

Scurgi zeama de la compot, pui bucățile de mango într-un blender împreună cu laptele de cocos și zahărul vanilat. Mixezi până când obții o cremă nu foarte groasă.
Pui apă într-o cratiță, o așezi pe foc și o lași să dea în clocot. Între timp, bați albușurile spumă tare, adaugi zahărul pudră și bați până se topește. Iei cu ajutorul a două linguri o minge mai mare din albuș și o pui în apa clocotită. O lași să fiarbă 15 secunde pe o parte, o întorci și o mai lași 10 secunde. Procedezi la fel și cu albușul rămas. Trebuie să-ți iasă 4 mingiuțe.

Torni crema de mango în 4 boluri mici, așezi deasupra mingiuțele de albuș și servești.

Foto: Photoland/Photocuisine

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.