Home / Copil / Gânduri pozitive pe care să le transmitem copiilor

Gânduri pozitive pe care să le transmitem copiilor

Toți părinții își doresc copii pozitivi, gata să înfrunte cu optimism urcușurile și coborâșurile vieții. Cu toate acestea, a vedea partea frumoasă a vieții nu este întotdeauna ușor. Pentru a le cultiva optimismul copiilor, iată câteva gânduri pozitive pe care ar trebui să le transmiteți acestora.

Sunt capabil

Cine oare nu a spus fraza „Sunt frumos, sunt bun, sunt capabil”? Dacă acest gând pozitiv este bun pentru noi, ca părinți, este și pentru copiii noștri. Repetându-i mereu că este frumos,  bun, deștept, capabil etc., copilul va căpăta încredere în el.

Învăț făcând greșeli

Greșelile și eșecurile fac parte din viață. Chiar dacă nu sunt întotdeauna ușor de acceptat, acestea sunt lecții de viață din care înveți mereu câte ceva. Fără a glorifica neapărat gafele copiilor, o greșeală este un bun punct de plecare pentru o discuție pe această temă. Umblați în amintirile voastre și împărtășiți copiilor o greșeală care v-a permis să învățați din ea. Este întotdeauna bine să știe că nu sunt singurii care greșesc.

Voi reuși

Copilul tău trebuie să facă un anumit lucru  și îți spune că nu o să reușească niciodată? Poate fi frustrant să nu poți face ceva din prima sau după câteva încercări, dar spune-i copilului că a depus mult efort și când a învățat să meargă, să mănânce singur cu furculița etc. Amintindu-i de tot ce a învățat până acum, va găsi motivația de a continua.

Perfecțiunea nu există

Desigur, vrem ca prichindeii noștri să facă totul perfect, dar este bine să știm că întotdeauna vor fi copii mai buni decât ai noștri și, desigur, mai răi decât ai noștri. Punând lucrurile în perspectivă ne face să obținem și rezultate realiste.

După ploaie vine vreme bună

Când trecem printr-o perioadă de criză sau un moment dificil, uneori ne este greu să vedem lumina de la capătul tunelului. Cu toate acestea, într-un final vom reuși și, inevitabil, după vreme rea vine și vreme bună. Asta trebuie să știe copiii.

Ce poate fi mai rău?

Copilul tău a luat o notă proastă la examen și este o tragedie pentru el? Întreabă-l ce poate fi mai rău. De exemplu: „Dacă ți-ai rupe piciorul și nu ai putea merge 2 săptămâni, ar fi mai rău?” Învățându-l lucrurile acestea, el o să devină mai pozitiv și nu o să mai facă o tragedie din lucrurile mici.

Concentrare pe prezent

Așa cum știm, meditația este un mod bun de a combate stresul și anxietatea și, prin urmare, de a avea o perspectivă mai pozitivă asupra vieții. Învață-i pe copii să se concentreze asupra momentului prezent, să trăiască aici și acum.

Toate drumurile duc la Roma

Această frază populară este o metodă excelentă de a învăța copiii că nu există o singură cale de a face lucruri, mai multe drumuri permițându-i să ajungă din punctul A în punctul B. Să încerce toate modalitățile pentru a realiza ceva și să nu se dea bătut.

Am dreptul să-mi exprim emoțiile

Învățarea de a face față emoțiilor tale este esențială pentru fericire. Copiii trebuie să știe că au dreptul să fie furioși, triști etc. Important este să-i învățăm să nu se blocheze în emoții negative și să le trăiască așa cum vin, dar să le lase și să plece. 

Mulțumesc!

Mulțumesc! Un cuvânt simplu care spune multe. A ne exprima recunoștința față de copilul nostru înseamnă a-i insufla respect și curtoazie. Mulțumindu-i, tu îi oferi instrumentele pentru ca el să fie la rândul său recunoscător pentru micile și marile plăceri ale vieții!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.