Home / Copil / Găluște de brânză în sos de căpșune

Găluște de brânză în sos de căpșune

 

Ingrediente

250 g brânză de vaci; 2 ouă; 60 g griș; 50 g unt; 2 linguri lapte; 1 praf de sare.
PENTRU SOS: 400 g căpșune; 100 g zahăr pudră; 1 linguriță amidon de cartofi
Mod de preparare

Pentru găluște, bați spumă gălbenușurile cu untul moale, adaugi brânza de vaci scursă, laptele, grișul și un praf de sare. Amesteci bine, iar la final încorporezi ușor albușurile bătute spumă tare.

Iei cu lingura din compoziție și pui găluștele în apă clocotită cu un praf de sare. În momentul în care se ridică la suprafață (circa 6-8 minute), le scoți ușor cu o paletă într-o sită și le lași să se scurgă.

Pentru sos, într-o crăticioară, presari căpșunele spălate și curățate cu zahărul, le lași 10 minute, după care le pui pe foc mic pentru alte 10 minute din momentul în care dau în clocot. Adaugi amidonul dizolvat în 4 linguri de apă rece peste căpșune, amesteci continuu și mai lași să fiarbă un minut.

Împarți sosul în castronele, lași să se răcească, pui deasupra găluștele și desertul este gata!

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.