Home / Copil / Fursecuri fragede cu gem

Fursecuri fragede cu gem

Ingrediente

500 g făină; 250 g unt; 120 g zahăr pudră; 2 gălbenușuri; 1 borcan mic gem de coacăze; 50 g ciocolată de menaj; 50 g fulgi de migdale; boia dulce de ardei
Mod de preparare

Pui într-un castron untul rece tăiat cubulețe, zahărul pudră și gălbenușurile. Adaugi făina și frămânți un aluat neted, îi dai forma rotundă, îl învelești în folie alimentară și-l dai la rece 30 de minute.

Împarți aluatul în două. Întinzi din prima parte, pe masa presărată cu făină, o foaie potrivit de subțire și tai cercuri cu o formă specială sau cu un pahar. Le așezi pe o tavă cu hârtie de copt și la jumătate dintre ele le tai gura cu un cuțit, iar ochii îi faci cu o scobitoare, prin rotire. Le introduci în cuptorul preîncălzit la 180° C până se rumenesc ușor. Le lași să se răcească. Procedezi la fel cu aluatul rămas

Lipești câte două fursecuri cu gem (unul simplu dedesubt și deasupra unul modelat), formezi din fulgi de migdale câte o fundiță (ca în imagine), părul îl faci din ciocolată topită, iar obrajii din făină amestecată cu boia de ardei.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.