Home / Copil / Fursecuri ninse

Fursecuri ninse

Ingrediente

150 g unt 82% grăsime

100 g pudră de cacao

300 g zahăr pudră

450 g făină

2 lingurițe praf de copt

4 ouă mai mari

400 g zahăr pudră

1 linguriță coajă rasă de lămâie

1 linguriță coajă rasă de portocală

esență de rom

½ linguriță cu sare

Mod de preparare

Lași toate ingredientele la temperatura camerei cu două ore înainte să prepari aceste  fursecuri.

Mixezi untul moale cu zahărul pudră până obții o cremă pufoasă, adaugi un ou și mixezi până se încorporează. Continui la fel și cu celelalte ouă. La final adaugi esența de rom și coaja rasă de lămâie și portocală.

Separat, amesteci  făina cu pudra de cacao, cu sarea, praful de copt, după care o cerni peste compoziția de unt. Amesteci bine cu o spatulă până obții un aluat moale, dar dens. Să cadă de pe lingură, dar să nu curgă. Introduci aluatul la frigider pentru cel puțin 3 ore.

Scoți aluatul din frigider, rupi cu mâna din el și formezi biluțe, de mărimea unei nuci mai mari, pe care le tăvălești prin zahăr pudră.

Așezi fursecurile pe o tavă cu hârtie de copt și o introduci în cuptorul încins la 180°C pentru 10-12 minute. Fursecurile trebuie să fie moi deasupra, să nu le lași mai mult, deoarece când se răcesc se întăresc. Zahărul prin care au fost tăvălite nu trebuie să se ardă.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.