
Ingrediente
150 g unt 82% grăsime
100 g pudră de cacao
300 g zahăr pudră
450 g făină
2 lingurițe praf de copt
4 ouă mai mari
400 g zahăr pudră
1 linguriță coajă rasă de lămâie
1 linguriță coajă rasă de portocală
esență de rom
½ linguriță cu sare
Mod de preparare
Lași toate ingredientele la temperatura camerei cu două ore înainte să prepari aceste fursecuri.
Mixezi untul moale cu zahărul pudră până obții o cremă pufoasă, adaugi un ou și mixezi până se încorporează. Continui la fel și cu celelalte ouă. La final adaugi esența de rom și coaja rasă de lămâie și portocală.
Separat, amesteci făina cu pudra de cacao, cu sarea, praful de copt, după care o cerni peste compoziția de unt. Amesteci bine cu o spatulă până obții un aluat moale, dar dens. Să cadă de pe lingură, dar să nu curgă. Introduci aluatul la frigider pentru cel puțin 3 ore.
Scoți aluatul din frigider, rupi cu mâna din el și formezi biluțe, de mărimea unei nuci mai mari, pe care le tăvălești prin zahăr pudră.
Așezi fursecurile pe o tavă cu hârtie de copt și o introduci în cuptorul încins la 180°C pentru 10-12 minute. Fursecurile trebuie să fie moi deasupra, să nu le lași mai mult, deoarece când se răcesc se întăresc. Zahărul prin care au fost tăvălite nu trebuie să se ardă.