Home / Copil / Fursecuri mexicane

Fursecuri mexicane

Ingrediente

100 g miez de nucă

100 g zahăr pudră

1 vârf de cuțit cu sare

125 g unt

½ linguriță scorțișoară

125 ml ulei

1 ou

300 g făină

zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Preîncălzești cuptorul la 180°C. Pui miezul de nucă într-un robot și îl toci mărunt.

Într-un bol, amesteci zahărul pudră cu sarea, scorțișoara și făina. Adaugi untul moale oul, uleiul și amesteci. Pui și nucile și frămânți un aluat omogen.  Nu frământa mai mult decât este necesar. Într-un minut ar trebui să fie maleabil pentru a forma o bilă din el.

Faci bile mici de aluat de mărimea unei nuci mari. Dacă vrei fursecurile mai mari, le poți dubla. Le așezi pe tava de aragaz îmbrăcată cu foaie de copt, la distanță unele de altele, și le introduci în cuptorul preîncălzit pentru 15 minute.

Scoți fursecurile din cuptor și le tăvălești prin zahăr pudră.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.