Fursecuri de Paște - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Home / Copil / Fursecuri de Paște

Fursecuri de Paște

Ingrediente
250 g făină;

1 lingură cacao;

120 g unt rece;

1 praf de sare;

1 vârf de cuțit praf de copt;

1 linguriță esență de vanilie;

70 g zahăr pudră;

1 gălbenuș;

3 linguri lapte rece;

glazură de zahăr divers colorată pentru decor

Mod de preparare

Cerni făina cu pudra de cacao și praful copt într-un castron, faci o gaură în mijloc și adaugi untul tăiat cubulețe, un praf de sare, esența de vanilie, zahărul pudră și gălbenușul. Amesteci bine, torni laptele rece și frămânți un aluat omogen, îi dai formă de bilă, îl învelești în folie alimentară și îl introduci în frigider pentru 30 de minute.

Pe masa presărată cu făină întinzi din aluat o foaie nu foarte subțire și o tai cu forme speciale sub formă de ou, rățuște sau iepurași. Așezi figurinele pe o tavă cu hârtie de copt și le introduci în cuptorul preîncălzit la 180º C, la foc potrivit, 10-12 minute. Le lași să se răcească, după care le glazurez,i ca în imagine sau după inspirație, cu glazură de zahăr.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.