Fursecuri de ciocolată

Ingrediente
140 g unt; 100 g ciocolată neagră; 2 ouă; 100 g zahăr pudră; 100 g zahăr brun;  1 linguriță extract de vanilie; 12 g drojdie; 240 g făină; 100 g bomboane drajeuri; 1 praf de sare
Mod de preparare
Topești untul cu ciocolata ruptă bucăți pe baie de aburi, după care dai să se răcească. Între timp, bați ouăle cu zahărul pudră și cel brun până când obții o cremă. Adaugi ciocolata cu untul, drojdia dizolvată în puțină apă caldă, extractul de vanilie, un praf de sare și omogenizezi. La final pui făina cernută și amesteci cu o lingură de lemn. Lași aluatul să se odihnească la frigider o oră.

Așezi pe o tavă hârtie de copt și pui cu lingura grămăjoare de aluat, la distanță unele de altele, pentru că vor crește la copt. Le aplatizezi ușor cu dosul unei linguri introduse în apă rece până când obții un diametru de 5 cm al fursecului și o grosime de o jumătate de cm. Așezi pe fiecare câte 2-3 bombonele drajeuri.

Le introduci în cuptorul preîncălzit la 210º C pentru 10 minute. Le lași să se răcorească puțin în tavă, după care le iei cu o spatulă și le așezi pe un grătar ca să se răcească. Procedezi la fel până când termini tot aluatul.

Foto: Photoland/Profimedia 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.