Home / Copil / Flan cu lapte condensat

Flan cu lapte condensat

Ingrediente

400 g lapte condensat îndulcit

200 ml lapte de cocos

4 ouă

80 g nucă de cocos

100 g zahăr

Mod de preparare

Preîncălzești cuptorul la 180ºC și introduci în el un vas mai mare de yena cu o treime apă. Topești zahărul într-o tigaie și îl torni pe fundul unei forme de cozonac, de preferință din silicon.

Bați ouăle cu un tel, adaugi nuca de cocos rasă, laptele condensat și laptele de cocos și omogenizezi compoziția.

Torni amestecul în forma de cozonac și o introduci în tava cu apă din cuptor. Coci 45 de minute. Dacă introduci vârful cuțitului în flan trebuie să iasă curat.

Lași să se răcească, o răstorni  pe un platou și o lași la frigider câteva ore înainte să o servești.

Dacă dorești să aromatizezi crema, poți pune o linguriță de rom sau apă de portocal. Dacă prepari crema în vase ramekin individuale, timpul de preparare o să fie mai mi

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.