
Ingrediente
500 g ficăței de pui
2 cepe medii
2 linguri ulei
1 lingură unt
½ de lămâie
½ legătură pătrunjel verde
sare
piper
Mod de preparare
Încingi uleiul și untul într-o tigaie mai adâncă, adaugi ceapa tăiată julien, dai focul mic și o lași să se călească până se înmoaie bine, 10-15 minute, dar să nu se rumenească. Dacă începe să se rumenească fără să se înmoaie mai pui câte puțină apă caldă, 3-4 linguri.
Speli și cureți ficățeii, îi pui într-o sită să se scurgă bine, după care îi usuci cu prosoape de hârtie.
Adaugi ficățeii peste ceapă, amesteci și îi lași 2-3 minute, după care îi întorci ușor și pe partea cealaltă. Acoperi tigaia cu un capac și lași 10 minute. Oprești focul, adaugi sare și piper, zeama de lămâie, amesteci și îi servești presărați cu pătrunjel verde tocat mărunt, alături de garnitura ta preferată.