Home / Copil / Desert  de griș cu cireșe

Desert  de griș cu cireșe

Ingrediente
1 l lapte; 1 linguriță esență de vanilie; 200 g zahăr; 80 g unt; 4 gălbenușuri;  200 ml smântână lichidă; 50 g stafide; 50 ml ceai de fructe; 100 g cireșe; 2 linguri sos de fructe roșii; sare
Mod de preparare
Pui stafidele la înmuiat în ceaiul de fructe. Pui laptele într-o crăticioară cu zahărul și un praf de sare și o așezi pe foc. Când laptele dă în clocot, adaugi grișul în ploaie, untul și lași să fiarbă 10 minute, amestecând continuu.

Dai vasul de pe foc, adaugi esența de vanilie și gălbenușurile, unul câte unul. Adaugi la final smântâna lichidă, cireșele curățate de sâmburi, stafidele scurse de zeamă și amesteci.

Torni amestecul într-o formă specială, o lași să se răcească și o introduci în frigider pentru 4 ore înainte să o servești. O răstorni pe un platou, o decorezi cu sosul de fructe roșii și o servești.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.