Desert cu orez și brânză de vaci - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Home / Copil / Desert cu orez și brânză de vaci

Desert cu orez și brânză de vaci

Ingrediente

200 g orez; 500 ml lapte; 1 praf de sare; 2 linguri unt; 5 linguri zahăr pudră; 2 ouă; 1 plic zahăr vanilat; 250 g brânză de vaci; 100 g prune uscate; 80 g stafide

Mod de preparare
Pui laptele la fiert cu un praf de sare și în momentul în care dă în clocot adaugi orezul spălat în mai multe ape. Pui untul, 2 linguri de zahăr și lași să fiarbă, la foc mic, până se înmoaie. Îl lași să se răcorească.

Adaugi în orez gălbenușurile, brânza de vaci, zahărul vanilat și amesteci. La final, încorporezi ușor albușurile bătute spumă tare cu zahărul rămas. Pui  stafidele și prunele uscate tăiate cuburi și amesteci ușor.

Împarți compoziția în 4 vase mici individuale unse cu unt, le așezi pe o tavă și le introduci în cuptorul încălzit la 150°C timp de 20 de minute.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.