Ingrediente
200 g orez; 500 ml lapte; 1 praf de sare; 2 linguri unt; 5 linguri zahăr pudră; 2 ouă; 1 plic zahăr vanilat; 250 g brânză de vaci; 100 g prune uscate; 80 g stafide
Mod de preparare
Pui laptele la fiert cu un praf de sare și în momentul în care dă în clocot adaugi orezul spălat în mai multe ape. Pui untul, 2 linguri de zahăr și lași să fiarbă, la foc mic, până se înmoaie. Îl lași să se răcorească.
Adaugi în orez gălbenușurile, brânza de vaci, zahărul vanilat și amesteci. La final, încorporezi ușor albușurile bătute spumă tare cu zahărul rămas. Pui stafidele și prunele uscate tăiate cuburi și amesteci ușor.
Împarți compoziția în 4 vase mici individuale unse cu unt, le așezi pe o tavă și le introduci în cuptorul încălzit la 150°C timp de 20 de minute.