Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Desert cu brânză de vaci și căpșuni

Desert cu brânză de vaci și căpșuni

Ingrediente

500 g căpșuni;

100 g zahăr pudră;

100 g brânză de vaci scursă bine

250 ml smântână pentru frișcă;

2 linguri gelatină pulbere;

unt pentru uns formele

Mod de preparare
Speli și cureți căpșunile, le faci piure și îl pui într-o cratiță. Îl lași să fiarbă 10 minute, adaugi zahărul și smântâna pentru frișcă și mai fierbi 2 minute.

Pui gelatina la înmuiat în 100 ml de apă rece pentru 15 minute, după care o topești pe foc, dar fără să o dai în clocot. O pui peste compoziția de căpșuni, adaugi brânza de vaci și omogenizezi.

Ungi 4 forme mici sau castronele cu unt, împarți uniform compoziția și le introduci la frigider pentru 6 ore. Poți pune formele în congelator timp de 10 minute înainte de servire. Acest lucru te ajută să scoți ușor panna cotta din forme.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.