Home / Bebelus / Cum tratezi tulburările digestive ale sugarului

Cum tratezi tulburările digestive ale sugarului

 

bebe

Printre cele mai frecvente probleme care apar în primul an de viață al bebelușului se află și tulburările digestive. Dar știi ce să faci pentru a-l ajuta pe cel mic să treacă mai repede peste disconfort?

Adulții au un sistem digestiv populat cu milioane de bacterii și enzime care ajută la digerarea alimentelor și la eliminarea reziduurilor. În schimb, nou-născutul are la naștere un sistem digestiv steril, în care bacteriile apar treptat. Primele le ia la naștere, în momentul în care iese din burtica mamei. Apoi, tot de la mamă, din laptele matern și din… aer. Și încet, încet, sistemul lui digestiv se populează cu flora intestinală și începe să funcționeze.  Aceasta este și cauza celor mai multor tulburări digestive în primii ani de viață.

Colicile – ameliorate cu masaj și comprese calde

În primele 2-3 luni de viață, cea mai frecventă problemă o repezintă colicile. Înfășatul este o metodă simplă pentru calmarea disconfortului. Când bebelușul este înfășat, zona burticii se încălzește și aceasta are un efect de ameliorare a durerilor. Poți, de asemenea, să-i așezi pe burtică o sticlă plată, specială din silicon, umplută cu apă caldă pentru a-l calma. Masajul delicat în jurul buricului și în sesnul acelor de ceasornic pot diminua crampele abdominale.  Medicul pediatru îți poate recomanda picăturile de Bonnisan, un remediu natural cu ulei de mărar, cicoare și coada șoricelului, care are efect antispastic și antiinflamator.

Constipația – tratată cu suc de fructe

Aceasta tulburare apare în special la sugarii hrăniți exclusiv cu lapte formulă, sau care, la vârste ceva mai mari, nu beau suficientă apă. Primele măsuri pe care trebuie să le iei sunt cele de corecție a dietei zilnice, în funcție de vârsta bebelușului. Dacă-l alăptezi, schimbă-ți dieta, mănâncă alimente cât mai bogate în fibre și bea cât mai multe lichide.Dacă-i dai lapte formulă, prepară-i corect biberonul cu lapte formulă și oferă-i câte 15 ml de apă caldă între mese. După ce ai trecut de primele săptămâni de diversificare, oferă-i suc proaspăt pere sau de mere diluat cu apă plată: 15 ml suc + 15 ml apă plată.

Cicoarea și sărurile minerale, remediile diareei

La sugarul mic, cauzele diareei sunt strâns legate de modul de preparare al laptelui, concentrația lui, igiena tetinei sau a biberonului. După debutul diversificării, această tulburare poate fi provocată de o combinație greșită de alimente (fructe + lapte) care dereglează tranzitul intestinal. Prima măsură este să-i oferi o alimentație care să-i normalizeze tranzitul intestinal. Oferă-i lapte formulă special, iar după 6 luni bazează-te pe piurerile de morcovi și de orez.  Sărurile de remineralizare și remediul natural cu cicoare recomandat de medicul pediatru tratează eficient această tulburare și refac flora intestinală.

Apetit scăzut – tratat cu remedii naturale

De obicei, orice bebeluș mănâncă ori de câte ori îi este foame. Dacă este mofturos, plângăcios și refuză să mănânce înseamnă că puiul tău suferă și are o problemă. În primele luni pot fi colicile și durerile abdominale, iar după 6 luni pot fi durerile cauzate de apariția dinților. Un alt motiv poate fi începutul diversificării. Odată cu trecerea la alimente solide, bebe poate să-și piardă apetitul și să scadă în greutate. Suplimentul natural Bonnisan conține extract de capere, care stimulează pofta de mâncare și ajută la digestia otpimă a alimentelor.

Bonnisan – aliatul părinţilor în afecţiunile digestive ale celor mici!

Când îl doare burtica ai nevoie de un ajutor de nădejde. Bonnisan de la Himalaya Herbal Healthcare conține o formulă fitofarmaceutică recomandată pentru prevenţia şi combaterea afecţiunilor digestive ale celor mici: diminuează colicile abdominale, reducând meteorismul şi flatulenţa; asigură o digestie optimă a alimentelor, stimulează apetitul, determinând o creştere normală în greutate. Reglează tranzitul intestinal, fiind util în diaree sau constipaţie. Reduce regurgitaţiile şi eructaţiile de după mese prin efectul său antiemetic, iar gustul plăcut permite o administrare uşoară, un motiv în plus pentru a aduce zâmbetul pe faţa micuţului tău!

 

Cum îl administrezi:

Dozele variazǎ în funcţie de vârstǎ: – nou-născuţi: 5 picǎturi de 3 ori/zi;

– sugari pânǎ la 6 luni: 10-20 de picături de 3 ori/zi;

– sugari peste 6 luni: ½ -1 linguriţǎ (5 ml) de 2-3 ori/zi

Poate fi administrat ca atare sau introdus ȋn apa plată, ceai, lapte de sân, lapte praf. Poate fi administrat ȋn mai multe reprize şi pentru perioade ȋndelungate, fără a produce dependenţă sau efecte nedorite şi are gust plăcut.

 

 

 

 

 

 

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.