Home / Bebelus / Cum preveniți infecțiile urechii la copii

Cum preveniți infecțiile urechii la copii

Până la vârsta de 2 ani, majoritatea copiilor vor avea un episod de infecție a urechii. Într-adevăr, această infecție este foarte frecventă în rândul celor mai mici. Din fericire, există o modalitate ușoară de prevenire.

Mai mulți factori favorizează dezvoltarea infecțiilor urechii la copiii mici. În primul rând, aceștia sunt mai susceptibili la infecțiile aparatului respirator, care se transformă adesea în infecții ale urechii. În plus, dezvoltarea structurii urechii nu este uneori completă, iar trompa eustachiană este mai mică decât de obicei. Acest organ este cel care leagă urechea medie de gât și a cărui misiune este de a regla presiunea din urechea internă. Prin faptul că este mai mic, permite microbilor să treacă mai ușor, ceea ce favorizează apariția infecțiilor urechii.

Cum se previn infecțiile urechii

Deci, este posibil să prevenim infecțiile urechii? Multă vreme, la această întrebare s-a răspuns că nu, întrucât atunci când un copil era răcit era predispus la infecții ale urechii. Singurul mijloc de prevenire a devenit, prin urmare, să te speli foarte des pe mâini și să speri că copilul nu se va îmbolnăvi. S-a descoperit însă că un lucru simplu, ieftin, fără efecte secundare, ar putea într-adevăr preveni infecțiile urechii: curățarea zilnică, vara și iarna, a cavităților nazale, folosind o soluție salină.

De ce este atât de eficient acest truc simplu? Potrivit specialiștilor, copiii produc cel puțin un litru de secreții nazale pe zi și chiar mai mult atunci când sunt bolnavi. Aceste secreții abundente tind să alunece adesea în urechile copiilor și provoacă infecții ale acestora.

Cum se curăță cavitățile nazale?

Nu este întotdeauna ușor să cureți cavitățile nazale: într-adevăr, unor copii nu le place deloc și nu vor sta sub nicio formă. Cel mai bun mod de a face acest lucru este de a pune copilul pe spate și să-i torni cantitatea de soluție salină  în fiecare nară, folosind un picurător. Acest lucru va împinge secrețiile în jos, iar copilul le va înghiți – ceea ce facem și noi, fără să ne dăm seama. În jurul vârstei de 3 ani, când copilul este capabil să-și sufle nasul, se folosește o altă tehnică: copilul rămâne așezat și se folosește un vaporizator.

La copiii cu vârsta sub 3 ani, spălarea trebuie făcută de două ori pe zi, vara, de 4 ori pe zi, iarna. Când copilul suferă de congestie sau este răcit, frecvența crește la 5 sau 6 ori pe zi.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.