Home / Bebelus / Cum tratezi răul de transport

Cum tratezi răul de transport

Mother-buckling-baby-into-car-seat

Ori de câte ori pleci în vacanță cu bebe îți faci griji că pot apărea surprize neplăcute pe drum sau în perioada sejurului. De aceea este important să știi cum tratezi afecțiunile de vacanță și ce măsuri trebuie să iei din timp. Bebe a crescut și sunteți pregătiți cu toții pentru un sejur plin de soare, mare și relaxare. Numai că o vacanță într-un loc străin, departe de casă, poate transforma sejurul visat într-o misiune imposibilă. Răul de transport, intoxicația alimentară sau insolația sunt doar câteva din problemele cu care te poți confrunta , de aceea e bine să le detectezi de la primele simptome și să le tratezi de urgență.

Cum tratezi răul de transport

Medicii pediatri spun că răul de transport este cauzat de decalajul dintre percepița vizuală și percepția din urechea internă a spațiului. În timpul mersului ceea ce vezi nu corespunde cu ceea receptorii musculari și urechea internă percepe. Acest dezechilibdru antrenează după el stări de greață și de vomă.

Simptome: Bebe devine palid, salivează mai mult decât de obicei, este moleșit, apoi se declanșează greața și voma. Dacă este cald în mașină, simptomele se declanșează mai repede.

Tratament: Există medicamente care ameliorează, nu tratează răul de transport, dar nu sunt recomandate copiilor sub 3 ani. În cazul copiilor mici există câteva măsuri pe care le poți lua pentru a ameliora aceste simptome: menține spațiul din mașină aerisit; condu mașina cu mișcări line, fără accelerări și frânări bruște; lasă-i scaunul puțin pe spate, aceasta fiind poziția cea mai bună pentru urechea internă; faceți pauze dese pe drum și oferă-i  des cantități mici de apă.

Prevenție: Ai grijă se doarmă bine cu o noapte înainte de călătorie. Oboseala accentuează senzația de greață. La micul dejun oferă-i o masă lejeră compusă din lapte cu cereale sau un sendviș cu unt și o felie de cașcaval. Evită să-i dai mâncărurile grele, mezelurile, iaurt cu fructe.

 

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.