Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Crochete de cartofi cu dovlecel

Crochete de cartofi cu dovlecel

Ingrediente

500 g cartofi

300 g dovlecel

1 ou

2 linguri făină

1 ceapă medie

30 g unt

80 ml smântână dulce

80 g cașcaval ras

2 linguri ulei de măsline

ulei pentru prăjit

1 vârf de cuțit cu nucșoară

sare

piper

Mod de preparare

Cureți cartofii, îi speli, îi tai cuburi și îi pui la fiert în apă clocotită cu puțină sare până se înmoaie.

În timp ce cartofii fierb, pui într-o tigaie 2 linguri de ulei de măsline, adaugi ceapa tocată mărunt și o lași un minut. Adaugi dovlecelul dat pe răzătoare și lași 10 minute, la foc mic, până scade toată apa lăsată de acesta.

Scurgi cartofii de zeamă, îi faci piure și îi lași să se răcorească. Adaugi untul, smântâna, cașcavalul ras, nucșoara, dovlecelul, oul, sare și piper, după gust. Amesteci, pui făina și omogenizezi compoziția.

Formezi grămăjoare de mărimea unui ou mai mare, le aplatizezi cu o furculiță și le prăjești pe ambele părți, în puțin ulei încins, circa 2 minute pe fiecare parte.

Le scoți pe prosoape absorbante și le servești calde.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.