Home / Bebelus / Retete / 7-12 luni / Supă-cremă de ardei gras roșu

Supă-cremă de ardei gras roșu

Ingrediente

4 ardei capia roșii;

2 morcovi medii;

2 cartofi medii

50 g unt

1 ceapă medie

sare

Mod de preparare:

Speli ardeii capia și-i pui la cuptor să se coacă pentru 15-20 de minute. Ai grijă să-l întorci din când în când de pe o parte pe alta ca să se coacă uniform pe toate părțile. Cureți apoi morcovii și cartofii.

Tai morcovul felii subțiri și îi pui la fiert în apă cu un praf de sare și ceapa întreagă. Lași până se înmoaie pe jumătate, după care adaugi cartofii tăiați cubulețe. Lași până când legumele sunt bine pătrunse, după care le scurgi. Păstrezi zeama în care au fiert.

După ce s-au copt ardeii, îi cureți de pielițte și cotor și-i pui în blender împreună cu morcovul și cartoful fierte. Mixezi totul până obții un piure foarte fin, adaugi untul și zeamă până ajungi la consistența dorită.

Răstorni supa, potrivești gustul de sare și o servești. Dacă renunți la sare o poți da și unui bebeluș de la 8-9 luni.

Sfat!

Atât ardeiul capia roșu, cât și morcovul sunt legume cu conținut ridicat de antioxidanți, ca betacarotenul și luteina. Gustul dulce al ardeiului și al morcovului este  foarte apreciat de copii, având în plus avantajul de a combate constipația.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.