Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Clătite umplute cu pui și ciuperci

Clătite umplute cu pui și ciuperci

Ingrediente

5 clătite neîndulcite

200 g piept de pui fără piele

250 g ciuperci

1/2 legătură pătrunjel

25 g făină

250 ml supă de pui

2 linguri pastă de tomate

1 lingură zeamă de lămâie

50 g unt

3 linguri parmezan ras

sare

piper

Mod de preparare

Preîncălzești cuptorul la 210°C. Speli puiul și ciupercile și le tai felii subțiri.

Într-o tigaie mai încăpătoare, topești untul, adaugi făina amestecând continu. Adaugi supa treptat, amestecând energic cu o lingură de lemn, și pasta de tomate. Pui ciupercile și puiul tăiate, sare și piper, amesteci și lași pe foc circa 10 minute. Sosul trebuie să scadă. La final pui pătrunjelul verde tocat mărunt.

Umpli clătitele cu amestecul de pui și le așezi într-un vas termorezistent uns cu unt. Acoperi vasul cu folie de aluminiu și îl introduci în cuptorul încins pentru 15 minute.  Scoți folia, presari clătitele cu parmezan și le mai lași în cuptor 5 minute. Le servești calde, cu smântână deasupra, eventual.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.