Home / Copil / Chec cu mere și unt

Chec cu mere și unt

Ingrediente

2 mere medii

4 ouă

200 g zahăr

200 g unt

100 g miez de nucă

250 g făină

Un praf de sare

1 esență de vanilie

1 lingură zeamă de lămâie

Mod de preparare

Topești untul și îl lași să se răcorească. Cureți merele de coajă, le tai cuburi și le stropești cu zeama de lămâie.

Mixezi gălbenușurile cu un praf de sare și zahărul până obții o cremă fină și deschisă la culoare. Adaugi untul topit, esența de vanilie și mai mixezi un minut.

Cerni făina peste gălbenușuri și omogenizezi. La final încorporezi ușor albușurile bătute spumă tare. Adaugi merele și miezul de nucă și amesteci ușor.

Torni aluatul într-o formă de cozonac îmbrăcată cu hârtie de copt și introduci checul în cuptorul încins la 180°C pentru 40-45 de minute. Delicios!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.