Chec cu mandarine

Ingrediente

1 cană apă minerală;

1 cană zahăr;

1/2 cană ulei;

1 plic praf de copt;

2 căni făină;

1 linguriță esență de vanilie;

5-6 mandarine;

2 linguri gem de caise

Mod de preparare

Decojești mandarinele, cureți feliile de pielițe și le așezi pe prosoape absorbante, pentru a se mai absorbi zeama lăsată de ele.

Pui într-un vas apa minerală, zahărul și uleiul și mixezi la viteză mare până se albește compoziția. Adaugi făina cernută cu praful de copt, esența de vanilie și amesteci ușor cu o spatulă sau o lingură de lemn. La final, pui gemul de caise, feliile de mandarine tăiate bucăți și amesteci ușor.

Torni aluatul în două tăvi de chec unse și tapetate și le introduci în cuptorul încins pentru 45 de minute. Le lași să se răcorească, le scoți din tăvi și le lași să se răcească. Le presari cu zahăr pudră.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.