Chec cu fistic și cireșe - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Home / Copil / Chec cu fistic și cireșe

Chec cu fistic și cireșe

Ingrediente

4 ouă

200 g zahăr

150 g unt

250 g făină

1 praf de sare

1 lămâie mică

1 pliculeț praf de copt

3 linguri smântână fermentată grasă

100 g fistic crud

200 g cireșe fără sâmburi

Pentru decor

100 g fistic

2 linguri miere

Mod de preparare

Mai întâi pui fisticul într-o tavă și o introduci în cuptorul încins pentru 15 minute, după care îl decojești și îl zdrobești.

Într-un bol, mixezi untul și zahărul până devine spumă. Adaugi ouăle, unul câte unul, mixând bine după fiecare, și la final smântâna, zeama și coaja de lămâie.

Amesteci în alt bol, făina cu sarea și praful de copt și torni totul peste compoziția de ouă. Amesteci ușor cu o paletă până se încorporează făina foarte bine.

La final pui fisticul tocat mărunt, cireșele și amesteci ușor. Torni aluatul într-o formă de cozonac îmbrăcată cu hârtie de copt și introduci checul în cuptorul încins la 180ºC pentru circa 1 oră. După 30 de minute întorci checul în cuptor.

Scoți checul din formă și îl lași să se răcească. Îl ungi cu miere și presari deasupra fisticul măcinat. Dacă ai sirop de cireșe, poți turna deasupra checului și după aceea să pui fisticul măcinat.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.