Home / Copil / Budincă de dovlecei cu ricotta

Budincă de dovlecei cu ricotta


Ingrediente
1 ceapă mare; 1 lingură ulei de măsline;  2 dovlecei; 1 cățel usturoi; 3 ouă; 250 g urdă; 2-3 frunze de busuioc; 50 g parmezan ras; sare; piper
Mod de preparare

Cureți ceapa, o toci mărunt și o pui la călit în uleiul de măsline încins. Lași câteva minute, adaugi dovleceii spălați și dați pe răzătoarea mare, usturoiul pisat, presari puțină sare și piper și lași pe foc 10 minute, amestecând din când în când. Dai compoziția să se răcească.
Bați ouăle spumă, adaugi urda, puțină sare și piper, dovleceii răciți și busuiocul tocat mărunt.
Torni compoziția în 4 vase mai mici ramekin unse în prealabil cu ulei sau cu unt, presari deasupra parmezan și le introduci în cuptorul preîncălzit la 200° C pentru 30 de minute.
Lași să se răcorească și servești dovleceii direct din vase.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.