Home / Copil / Budincă cu ardei și conopidă

Budincă cu ardei și conopidă

Ingrediente

800 g conopidă; sare; 2 ouă; 100 ml smântână pentru gătit (12%); 2 ardei grași;
100 g roșii cherry; 100 g cașcaval; 30 g unt; unt și pesmet pentru formă

Mod de preparare
Desfaci conopida în buchețele, o speli și le fierbi în apă cu sare până se înmoaie. O scurgi, o lași să se răcească, după care o zdrobești cu furculița.

Adaugi peste conopidă ouăle, smântâna, puțină sare și amesteci. Ardeiul gras îl cureți și îl tai fâșii subțiri.

Ungi un vas termorezistent mai mic cu unt și îl presari cu pesmet. Pui jumătate din conopidă în vas, așezi deasupra fâșiile de ardei și acoperi cu restul compoziției. Așezi deasupra roșiile cherry, bucățele mici de unt sau chiar topit și presari cașcavalul ras.

Introduci budinca în cuptorul încălzit la 180°C timp de 30 de minute. O servești caldă.

Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!

Foto: Photoland/ Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.