Home / Copil / Brioșe cu ciocolată și dovlecel

Brioșe cu ciocolată și dovlecel

Ingrediente

125 g făină

100 g ciocolată neagră

1 dovlecel mediu

100 g zahăr brun

50 g unt moale

1 pliculeț praf de copt

2 ouă

1 vârf de cuțit cu sare

coaja rasă de la o portocală mică

Mod de preparare

Mai întâi, preîncălzești cuptorul la 180°C. Pui ciocolata rasă și untul moale într-o cratiță cu fund gros și o așezi pe foc mic. Lași până se topește, amestecând omogenizează totul.

Într-un bol, bați ouăle cu zahărul până devin o cremă. Adaugi peste ele  ciocolata topită, sarea, coaja de portocală rasă, făina și mixezi până amestecul se omogenizează.

Cureți dovlecelul de coajă, îl dai pe răzătoarea mare, îl scurgi de zeamă și îl adaugi în compoziția cu ciocolată. Omogenizezi bine. Umpli forme de brioșe ¾ cu aluat și le introduci în cuptorul încins pentru 25-30 de minute. Lași brioșele să se răcească pe un grătar.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.