Home / Copil / Alimentatie / Biscuiții, gustarea preferată?

Biscuiții, gustarea preferată?

La ora gustării, biscuiții pot fi o bună alegere, cu condiția să fie hrănitori şi să poată fi integrați în alimentația echilibrată a copilului. Pentru că ingredientul principal din care sunt făcuți este făina din diverse cereale (cu sau fără gluten), biscuiţii furnizează glucide, fibre, vitamine și minerale. Dar, atenție…

Cei mai buni!

Până la vârsta de 6 luni, copilul are la dispoziție un aliment minune: laptele matern. După această vârstă, poți începe diversificarea alimentară și treptat ajunge să cunoască gustul a tot felul de mâncăruri, între care și biscuiții. E nevoie însă de câteva precizări importante…

Pentru că biscuiții au, în general, un indice glicemic ridicat, adică o difuzare scurtă și rapidă a energiei în organism, cei mai indicați pentru copii (dar și pentru adulți) sunt cei preparați din cereale integrale, al căror indice glicemic este mai mic. Cei mai indicați sunt  biscuiții speciali pentru sugari şi copii de vârstă mică. Aceștia conțin substante nutritive importante precum vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5 si B6) și minerale precum fier și calciu. Iar dacă sunt dulci, este deosebit de important să limitezi cantitatea zilnică. Ei sunt potriviți a fi serviți la gustare și se pot încadra în nevoile nutriționale zilnice, dacă îi însoțești de o căniță cu lapte, un produs lactat sau fructe.

 Cu ce combini biscuiții

În privința combinațiilor, ai o mulțime de alegeri sănătoase. Biscuiții pot fi oferiți celor mici împreună cu fructe uscate (stafide, curmale, smochine, merișoare, mere, banane, prune, caise uscate etc.) sau fructe proaspete. Ceea ce trebuie să reții este faptul că alegerea lor este cel mai important lucru și că doar calitatea ingredientelor îi recomandă pentru mesele celor mici. De aceea cea mai sigura optiune pentru puiul tau sunt biscuitii speciali pentru bebelusi de la rafturile cu mancare pentru sugari si copii de vârstă mică.

Iar când vrei să-ți răsfeți micuțul, le poți prepara diverse deserturi, din care nu pot lipsi „salamul de biscuiți”,  blaturi pentru tot felul de deserturi, diverse alte combinații care țin doar de ingeniozitatea și fantezia ta și de gusturile puiului  tău. Atenție la un singur lucru: biscuiții au deja zahăr în compoziție, așa că deserturile voastre nu mai au nevoie de a fi îndulcite.

 

 

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.