Ingrediente
500 ml lapte; 1 praf de sare; 20 g unt; 250 g orez cu bob rotund; 100 g zahăr pudră; 1 plic zahăr vanilat; 30 g nucă de cocos rasă; 1 lingură zeamă de lămâie. PENTRU SOS: 200 g fructe de pădure congelate sau proaspete; 60 g zahăr pudră; 1/2 plic praf budincă de vanilie
Mod de preparare
Pui laptele la fiert cu un praf de sare. Când dă în clocot, adaugi orezul spălat în mai multe ape și lași să fiarbă, la foc mic, până se înmoaie, circa 20 de minute. Dai vasul deoparte, adaugi zahărul pudră, pe cel vanilat, untul, amesteci și lași să se răcească.
Când orezul s-a răcit, adaugi zeama de lămâie, nuca de cocos rasă și amesteci. Iei cu mâna compoziție și formezi biluțe mici. Le așezi pe un platou.
Pui fructele de pădure congelate într-o strecurătoare și le lași să se dezghețe. Le pui într-o crăticioară, adaugi zahărul, 100 ml de apă și dai în clocot. Adaugi praful de budincă dizolvat în 100 ml de apă, amestecând continuu, și lași să fiarbă 5 minute.
Împarți bilele în porții și le servești cu sosul de fructe.