Home / Copil / 5 alternative naturale la ibuprofen

5 alternative naturale la ibuprofen

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Din ce în ce mai mult căutăm remedii naturale în locul medicamentelor. Ibuprofenul, de exemplu, banala pastilă care ia cu mâna răceli sau dureri musculare, are, după administrări mai lungi și efecte nedorite asupra ficatului, intestinului și chiar asupra inimii. În plus, nu atacă rădăcina problemei, ci doar înlătură pe termen scurt, inflamațiile și durerile. Există însă alternative naturale care tratează cauza și care îți sunt la îndemână.

GHIMBIRUL. Poate fi foarte eficient în răceli și gripe însoțite de dureri musculare și articulare, pentru că este excelent un antiinflamator, grație unui puternic compus anti-inflamator numit gingerol. Poate fi folosit sub formă de ceai sau ca ingredient în mâncare. Ghimbirul este deosebit de eficient și în taratarea durerilor de gât. Iată și o rețetă naturistă pentru gâtul roșu: pui într-un termos șase bucăți de rădăcină proaspată de ghimbir împreună cu un bețisor de scorțișoara și umpli cu apă fierbinte. După 5 minute, ai un ceai calmant aromat. Poți să adaugi și puțin suc de lămâie și miere pentru un plus de gust. Ghimbirul contine o mare cantitate de substanţe active. De aceea, nu trebuie să folosești mult pentru a beneficia de efectele sale curative.

CURCUMA. Acest condiment face parte din aceeași familie cu ghimbirul și se bucură de o mare popularitate în medicina ayurvedică. Combate nu numai durerea, ci are și virtuți curative pentru o serie întreagă de boli. Acționează ca un antiinflamator, antifungic și antibacterian. I se atribuie și un efect anticancer. Ca și în cazul ghimbirului, este suficient să-l folosești ca un ingredient în mâncare sau să-l amescteci cu lapte cald și să-l dai copilului să bea această combinație.

ARNICA. Are acţiune antiseptică şi antialergică. Este eficientă în cazul durerilor musculare şi stărilor febrile, indiferent că ele au la origine o infecţie de natură microbiană sau fungică. Nu mai puţin eficientă este în atenuarea manifestărilor unor alergii. Administrată intern, arnica are şi proprietăţi imunostimulatoare, acţionând ca antiseptic şi ca antibiotic la nivel respirator şi urinar. În caz de faringită, de laringită, de infecţii ori de inflamaţii urinare, doza de administrare orală este mică, de 10-20 de picături pe zi, diluate în apă. În sezonul rece, ea este valoroasă şi prin faptul că ajută organismul să se adapteze la frig, reglând temperatura corpului şi înlăturând senzaţia de frig.

SCOARȚA ALBĂ DE SALCIE. Scoarţa de salcie conţine o cantitate importantã de compuşi salicilici şi taninuri, precum şi cearã, vitamine, celuloză,  răşini, oxalaţi. Acest lucru o pune pe lista celor mai valoroase remedii aturale pe care să le ai în casă. Salycilina este subtanța din care s-a extras prima dată aspirina și care are un efect miraculos în caz de răceală. Așadar, un ceai din scoarță de salcie albă poate fi echivalentul unei aspirine, fără însă efectele ei secundare.

ULEIUL DE PEȘTE. Capsulele de ulei de pește conțin un hormon numit prostaglandină care are un efect antiinflamator de excepție. Iată de ce poate fi folosit în orice episod de viroză, răceală și gripă, în locul ibuprofenului. Vitamina B. Ea are numeroase calități curative, mai ales prin efectul ei antidurere. De aceea, poate fi folosită în timpul infecțiilor sezoniere pentru a diminua durerile musculare și osoase.

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.