Home / Copil / Alimentatie / 5 alimente periculoase pentru copii

5 alimente periculoase pentru copii

O serie de alimente trebuie scoase din meniul zilnic al copiilor de orice vârstă, pentru că au în compoziție substanțe periculoase pentru sănătate. Lista acestora se îmbogățește în fiecare zi, cu cât se lărgește oferta produselor industrializate care umplu rafturile magazinelor. Iată o scurtă prezentare a celor mai des întâlnite în alimentația celor mici.

 

MEZELURILE…

…sunt o sursă considerabilă de grăsimi saturate, de sare și aditivi dintre cei mai dăunători, mai ales pentru sănătatea copiilor. Majoritatea micuților preferă mezelurile și, ca să-i împaci, este bine să încerci  mezelurile cele mai ușoare, gen șuncă de Praga, șuncă de curcan sau de pui.
DULCIURILE…

…concentrate sunt periculoase deoarece aduc un număr foarte mare de calorii în corp. Copiii pot mânca ciocolată sau o felie de tort la anumite ocazii, dar nu în mod frecvent. În plus, dulciurile scad pofta de fructe, deoarece acestea sunt mai puțin dulci la gust. Este însă adevărat că micuților noștri le plac la nebunie dulciurile și că trebuie să le alegem pentru ei pe cele mai puțin nocive, cum sunt prăjiturile de casă, gemurile de casă, fructele uscate…
SAREA…

…este de cele mai multe ori adăugată inutil. Gustați mâncarea copilului înainte de a o săra. Nu trebuie să-i obișnuiți pe cei mici să mănânce sărat. Acest lucru le va prinde bine toată viața.
COFEINA…

…prezentă în cafea, ceai, cola, ciocolată nu este un stimulent. Ea poate cauza palpitații și dureri de cap. Studiile efectuate au demonstrat că în cazul copiilor consumul zilnic de cofeină (de ex. un pahar de cola) nu îi stimulează de loc pe aceștia. Iar dacă se depășește această cantitate, nu trebuie să fiți surprinși atunci când copilul devine agitat și nu mai poate adormi ușor.
SNACKS-urile…

…bogate în grăsime și sare se numără și ele printre preferințele copilului, fiind adesea consumate în exces, în locul alimentelor mult mai nutritive. Oferiți-le numai în anumite ocazii și în cantitate mică.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.