Turtă dulce

shutterstock_157389164

Pentru că la evenimentul pe care l-am avut aseară turta dulce pe care am ornat-o cu cei mici a fost foarte apreciată și rețeta a fost cerută, m-am conformat și o postez. 

Ingrediente

200 g unt
150 g zahăr tos
250 g zahăr brun melasă de la Solaris
2 ouă

100 ml lapte
1/2 linguriță sare
1/2  linguriță nucșoară măcinată
1 linguriță bicarbonat de sodiu

1 linguriță praf de copt
2 lingurițe scorțișoară  Solaris
800-850 g făină

Pentru decor

creioane decorative

Mod de preparare

Într-un castron mai mare, bați untul moale spumă cu zahărul tos. Adaugi melasa și mixezi până când totul se omogenizează. Pui ouăle, laptele și mixezi bine, având grijă să cureți pereții vasului.

Pui sarea, bicarbonatul, praful de copt, scorțisoara, nucșoara și amesteci bine. Adaugi jumătate din făină și mixezi la viteză mică. Pui și restul de făină, treptat, și mixezi. Dacă nu ai un mixer mai puternic amesteci cu mâna. Frămânți un aluat potrivit de tare, îl împarți în două, formezi două bile și le pui în folie alimentară. Le introduci la frigider pentru cel puțin o oră

Pe masa presărată cu făină întinzi din prima parte de aluat o foaie mai grosuță și o tai diverse forme. Așezi figurinele pe o tavă cu hârtie de copt, la distanță unele de altele, și le introduci în cuptorul încins pentru circa 10 minute. Sunt coapte când dacă apeși cu degetul nu rămâne semn. Dacă mai este nevoie, mai lași câteva minute, depinde și de cuptor. Procedezi la fel și cu alutul rămas.

Lași figurinele să se răcească puțin în tavă, le așezi pe o tavă ca să se răcească complet și abia după aceea le poți pune unele peste altele. Ornezi figurinele cu creioane decorative, lași să se usuce glazura, după care le învelești pe fiecare în folie alimentară.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*