Home / Viata de familie / Trucuri pentru... / Trucuri pentru… prepararea unui pește gustos

Trucuri pentru… prepararea unui pește gustos

Peștele se prepară ușor și din el poți obține adevărate delicatese. Dar totul depinde de priceperea fiecărei gospodine. Nu ai experiență și vrei să-ți impresionezi familia cu un preparat din pește delicios și apetisant? Nimic mai simplu. Urmează sfaturile mele și cei dragi vor spune în cor: “Mama noastră este cea mai tare bucătăreasă!”

  • După ce cureți peștele, îl speli în apă rece rapid și-l usuci cu prosoape absorbante. Pentru a păstra gustul peștelui, acesta nu se ține în apă rece. Pentru a avea o aromă specială, indiferent în ce fel o să-l gătești, îl stropești cu zeamă de lămâie.
  • Îl sărezi cu cel puțin o jumătate de oră înainte de a fi preparat. Astfel își păstrează gustul.
  • Dacă alegi să faci pește fiert, acesta nu se fierbe foarte mult, deoarece își pierde din gust și calitățile nutritive.
  • Dacă vrei să faci un pește prăjit mai gustos, mai întâi îl ții 15 minute în lapte, după care îl scoți și îl lași să se scurgă. Îl tăvălești prin pesmet, făină sau mălai cu 10 minute înainte de punerea în tigaie. Acesta va deveni mai crocant.
  • Peștele nu se lasă la dezghețat la temperatura camerei, ci se introduce într-o soluție formată din apă rece, sare și oțet. Se va dezgheța foarte repede și peștele nu se alterează.
  • Pentru ca peștele să-și păstreze calitățile nutritive, este recomandată prepararea lui pe grill, la cuptor sau la aburi.

 

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*