„Trandafiri” cu mere

Ingrediente
3 mere;

400 g foietaj;

100 g gem de caise;

1 linguriță scorțișoară;

2 linguri zahăr;
unt pentru uns forma

Mod de preparare
Speli merele, le tai jumătăți, le cureți de semințe și le tai felii subțiri.  Le pui într-o cratiță cu zahărul și apă cât să le acopere ușor. Le lași să dea în 4-5 clocote, după care le scurgi și le lași să se răcească.

Întinzi foietajul în dreptunghi, îl ungi cu gemul de caise și presari scorțișoara. Îl tai în 8 fâșii pe lung. Așezi pe marginea fiecărei benzi, pe lung, feliile de mere, ușor suprapuse, după care rulezi cât mai strâns.

Așezi trandafirii obținuți într-un vas rotund uns cu unt. Îl introduci în cuptorul încins la 180ºC timp de 30 de minute.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*