Tort “Fulgi de nea”

Ingrediente

PENTRU BLAT: 6 ouă; 20 g zahăr vanilat; 160 g zahăr pudră; 20 g cafea măcinată fin; 50 g miez de nucă; 180 g făină; 1 linguriță praf de copt; 40 ml ulei. PENTRU CREMĂ: 300 ml lapte; 100 g zahăr pudră; 1 pachet praf budincă de vanilie; 50 g cappuccino instant; 250 g unt. PENTRU ORNAT: 150 g ciocolată cu lapte; 80 g nucă măcinată; steluțe de ciocolată

Mod de preparare
Mixezi gălbenușurile cu zahărul vanilat și uleiul până se albesc. Bați albușurile spumă tare, adaugi zahărul pudră și bați până obții o bezea tare. Adaugi gălbenușurile treptat peste albușuri, pui cafeaua măcinată, nuca măcinată, făina cernută cu praful de copt și amesteci ușor, de jos în sus, cu o lingură de lemn. Torni aluatul într-o tavă de tort de 24 cm în diametru unsă și tapetată. O introduci în cuptorul preîncălzit la 160°C timp de 45 de minute. Îl lași să se răcească, după care îl tai în trei pe orizontală.
Prepari budinca conform indicațiilor de pe ambalaj, o amesteci cu cappuccino instant și o lași să se răcească. Bați untul moale spumă cu zahărul pudră și adaugi treptat budinca, mixând continuu. Umpli feliile de blat cu ¾ de cremă, îl ungi și pe margini, iar restul de cremă o oprești pentru ornat.

Topești ciocolata cu lapte pe baie de aburi și glazurezi tortul. Lași să se întărească. Îl decorezi cu crema oprită, cu nuca măcinată și steluțele de ciocolată.

 

Foto: Photoland/Profimedia

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*